НОВИНИ ДНЯ: Тепла побільшає, але є нюанс: синоптикиня розповіла про погоду наступного тижня  У НАТО відреагували на участь військових з Північної Кореї у війні в Україні  Затяжна війна та мобілізація жінок: Залужний зробив гучну заяву  Невелика хмарність, вночі подекуди заморозки: прогноз погоди в Україні на 21 жовтня  13-й не у попиті. На якому поверсі найкраще купувати житло і чому  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 21 до 27 жовтня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 21-27 жовтня 2024 рокувсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
19.10.2024 155

НАТО готується до зменшення ролі США в підтримці України після виборів, - CNN

Представники НАТО заявляють, що готуються до того, що США відіграватимуть меншу роль. Особливо після проведених виборів президента.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Ми не можемо очікувати, що США продовжуватимуть брати на себе непомірний тягар у підтримці України... тому генеральний секретар хоче, щоб НАТО відігравала провідну роль у наданні безпекової допомоги, а не один союзник перекладав на себе цю роль", - заявив високопоставлений представник НАТО.

Він також зауважив, що Європа має зробити ще більший крок уперед.

За даними видання, потенційна перемога Трампа поставила під сумнів майбутнє американської допомоги Україні. Минулого місяця колишній президент відмовився сказати, чи хоче він, щоб Україна виграла війну, і назвав українського президента Володимира Зеленського "комівояжером", якому "не слід було дозволяти починати цю війну".

"Я дуже стурбований... Оптимізм - це не те слово, яким я б описав ситуацію в Україні зараз", - сказав представник НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО готується до зменшення ролі США в підтримці України після виборів, - CNN 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
19.10.2024 155
Еще материалы раздела «Ранкова кава»