НОВИНИ ДНЯ: Байден зробив заяву щодо далекобійних ударів по Росії перед відльотом з Німеччини  Зеленський про ядерну зброю, НАТО і спосіб зупинити Росію: головні тези інтерв’ю на телемарафоні  Гарбузові пундики: рецепт смачної випічки  Церковний календар на листопад 2024 року: коли Собор архистратига Михаїла і Введення у храм Богородиці  Заморозки відкладаються: синоптик попередила, коли в Україну повернеться тепло  Байден зробив тривожну заяву про війну в Україні  Щоб деруни були пухкими і не потемніли: секрети приготуваннявсі новини дня
Політика
Світ
21.10.2024 740

У Конгресі США вважають, що використання Путіним військ КНДР має бути "червоною лінією"

Голова комітету з розвідки Палати представників Майк Тернер закликав президента США Джо Байдена визнати використання військ Північної Кореї проти України "червоною лінією" для США і НАТО.

_bai__den_gettyimages_1241626494_bc8bfba204bc2a607f17bef37a78ec6c_650x410_21.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням Тернера у соцмережі X. Про це повідомляють Контракти.UA

Згідно з дописом, конгресмен звернувся до Байдена з відповідним листом.

Він цікавиться, чому адміністрація не змогла оперативно поінформувати Конгрес "про рух північнокорейських військ до Росії".

Тернер зауважив, що використання північнокорейських військ проти України повинно бути червоною лінією для Сполучених Штатів і НАТО.

Нагадаємо, за даними ГУР, близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії з метою відправки на війну проти України. Вони почнуть воювати вже в листопаді.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до партнерів із закликом.

Британський прем’єр-міністр Кір Стармер заявив, що "це свідчить про рівень відчаю" керівників РФ.

У НАТО не виключають, що солдати з КНДР можуть опинитися на полі бою в Україні. Однак зараз в альянсі немає підтвердження їхньої участі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Конгресі США вважають, що використання Путіним військ КНДР має бути "червоною лінією" 5.00 5 2
Політика / Світ
21.10.2024 740
Еще материалы раздела «Світ»