НОВИНИ ДНЯ: Гарріс назвала Трампа фашистом, що прагне абсолютної диктатури  Наприкінці робочого тижня. Синоптики попередили про зниження температури та дощі у трьох областях  Перед вихідними в Україні буде свіжо, у кількох областях - дощі  В Україні 25 жовтня опади не очікуються, вдень до 14° тепла  Частину України накриє туман, а на сході будуть дощі: прогноз погоди на 25 жовтня  Синоптики зробили прогноз погоди на другу половину тижня: насолодитися свіжим повітрям зможуть всі  Населення України скоротилося на 10 мільйонів після вторгнення Росії, - ООНвсі новини дня
20.10.2024 155

Франція передасть Україні ще 12 САУ Caesar

Завдяки відсоткам від заморожених активів Російської Федерації Франція направить Україні більше озброєння. Зокрема, Київ отримає ще 12 САУ Caesar.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на BFM TV.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню пояснив, що його країна "повернула" 300 мільйонів євро відсотків від заморожених російських активів, щоб купити військову техніку для України в кінці року, в тому числі 12 нових гармат Caesar.

"Ми мобілізуємо відсотки від заморожених російських активів для придбання військового обладнання для України... Лише до кінця 2024 року Франція повернула 300 мільйонів євро", - підкреслив Лекорну.

Він зауважив, що ця сума дозволила замовити 12 нових гармат Caesar, які будуть доставлені в Україну, а також 155-мм снаряди, ракети "Астра", керовані бомби AASM.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція передасть Україні ще 12 САУ Caesar 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
20.10.2024 155
Еще колонки: Колонки / Блоги