НОВИНИ ДНЯ: Не забудьте перевести годинники на зимовий час  Це вже востаннє: вночі в Україні переводять годинники на зимовий час 2024 року  На вихідних в Україні буде тепло і без опадів, прогріє до +18°  "Кволі" дощі з туманами та нульова температура: прогноз погоди в Україні на вихідні  Антициклон продовжить "гуляти". Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Зеленський відреагував на поїздку Гутерріша до Путіна: віддає перевагу спокусам у Казані  Контрастна температура. Синоптики повідомили про потепління та попередили, куди незабаром повернуться заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
24.10.2024 236

Проти чиновників з фейковою інвалідністю відкриватимуть кримінальні справи, - ДБР

В Україні проведуть перевірку чиновників на наявність фейкових статусів особи з інвалідністю. Якщо такі випадки підтвердяться, проти них відкриють кримінальні справи.

3j0a2974_id54339_1300x820_7163d94b03b60e78c2c0caa241b10332_650x410_24.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву спікера Державного бюро розслідувань Тетяни Сап'ян в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Буде створено робочу групу. Якщо в результаті перевірки будуть підозри, що людина отримала, працюючи в державних органах і обіймаючи певну посаду, інвалідність незаконно, це буде підставою для відкриття кримінального провадження", - зазначила Сап'ян.

Вона уточнила, що підозри чиновникам можуть оголошувати за різними статтями Кримінального кодексу. Зокрема, йдеться про підробку документів, шахрайство, незаконне збагачення, участь в організованому злочинному угрупуванні.

За словами Сап'ян, головне завдання ДБР полягатиме в тому, щоб довести справу до суду.

Скандал з інвалідністю

Нагадаємо, нещодавно в Україні викрили схему "продажу" статусу особи з інвалідністю, яку організувала керівник Хмельницького центру МСЕК Тетяна Крупа.

Після цього журналісти з'ясували, що більш ніж півсотні прокурорів Хмельницької обласної прокуратури мають статус особи з інвалідністю, за що вони отримують відповідні виплати.

Такі ситуації спричинили скандал, питання розбирали на засіданні Ради нацбезпеки та оборони України. В результаті, згідно з указом президента Володимира Зеленського, МСЕК вирішили ліквідувати до кінця року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Проти чиновників з фейковою інвалідністю відкриватимуть кримінальні справи, - ДБР 5.00 5 1
Політика / Україна
24.10.2024 236
Еще материалы раздела «Україна»