НОВИНИ ДНЯ: Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислиця  Україну накриють мокрий сніг і морози -5 градусів: синоптикиня назвала дати  Керівник Офісу Президента розповів, коли в Україні проведуть вибори  Трамп не зможе завадити: ЄС готує "всеосяжний" режим санкцій проти Москви  На пляжі знайшли моторошну істоту, схожу на морського динозавра  "Жодних необачних кроків": Шольц відповів, чи отримає Україна ракети Taurus та запрошення до НАТО  Чекайте на прохолоду та мокрий сніг: синоптикиня розповіла про погоду на найближчий тижденьвсі новини дня
Політика
Світ
25.10.2024 1008

У США оголосили, чим закінчиться війна в Україні

Ллойд Остін зазначив, що США надалі підтримуватимуть Україну, яка "сама визначить", коли потрібно сідати за стіл переговорів.

e1335bea44bb920cbea780f47a9ddd10_25.10.24_1

Міністр оборони США Ллойд Остін висловив думку, що війна Росїї проти України закінчиться шляхом переговорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили у Пентагоні за підсумками зустрічі Остіна з Папою Римським Франциском у Ватикані.

Учасники зустрічі обговорили і війну в Україні, і ситуацію на Близькому Сході.

Остін заявив про необхідність зменшити напругу у близькосхідному регіоні та вирішити проблему російсько-українського збройного протистояння.

Очільник Пентагону заявив, що США надалі підтримуватимуть Україну, яка "сама визначить", коли потрібно сідати за стіл переговорів із Росією. Водночас, вказав Остін, війна може закінчитися будь-якої миті.

"Цей конфлікт закінчиться якимись перемовинами в якийсь момент", – сказав американський міністр під час спілкування з журналістами.

Остін і Франциск обговорили необхідність подальшої співпраці Ватикану та США щодо допомоги постраждалим від війни, депортацій та переслідувань, водночас наголосивши на важливості діалогу та примирення у вирішенні глобальних конфліктів.

До слова, президент України Володимир Зеленський назвав фактори, від яких залежить готовність Росії до перегорів щодо припинення війни.

Оценка материала:

5.00 / 4
У США оголосили, чим закінчиться війна в Україні 5.00 5 4
Політика / Світ
25.10.2024 1008
Еще материалы раздела «Світ»