НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Україна
26.10.2024 779

Центральна МСЕК перевірила тисячі рішень про інвалідність: стало відомо, скільки залишилися чинними

Йдеться про розслідування кримінальних справ щодо співробітників ТЦК, ВЛК і МСЕК за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації та виїзді за кордон.

365772e2a063083f855fa6878d98a441_26.10.24_1

Центральна медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) залишила чинними майже 17 тисяч рішень підпорядкованих їй обласних комісій про надання інвалідностей, що надіслали на перевірку правоохоронці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться у статистичних даних, які надали "Укрінформу" в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Працівники Національної поліції та Державного бюро розслідувань станом на 1 січня 2024 року здійснювали розслідування у 312 кримінальних провадженнях такої категорії. Переважну більшість цих справ розслідували в Нацполіції (308), а також чотири справи були в роботі у ДБР.

2024 року Нацполіція і ДБР порушили ще 161 кримінальне провадження за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації та виїзді за кордон співробітниками ТЦК та СП, ВЛК і МСЕК.

Під час розслідування вилучили майже 23483 медико-експертні справи, з яких 18968 справ для перевірки ухвалених рішень було направлено до Центральної МСЕК. Центральною МСЕК залишено чинними 16992 рішення в медико-експертних справах.

"У 1588 таких справах – перевірка триває. У 66 медико-експертних справах Центральною МСЕК скасовано ухвалені рішення і щодо 6 таких рішень особам МСЕК повідомлено про підозру", – заявили у прокуратурі.

Відомо, що правоохоронці вже завершили розслідування у 118 справах за фактами сприяння в ухиленні від мобілізації та виїзді за кордон. На розгляд судів направили вже 79 обвинувальних актів.

Водночас у 193 кримінальних провадженнях досудове розслідування ще триває.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський зібрав засідання РНБО щодо ситуації із МСЕК.

Як результат, генеральний прокурор Андрій Костін пішов у відставку, а МСЕК вирішили ліквідувати.

Також стало відомо про чергове викриття у МСЕК. У Рівному впіймали на хабарі лікаря-невропатолога.

Оценка материала:

5.00 / 3
Центральна МСЕК перевірила тисячі рішень про інвалідність: стало відомо, скільки залишилися чинними 5.00 5 3
Політика / Україна
26.10.2024 779
Еще материалы раздела «Україна»