НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2024 284

Президент Грузії допустила свій арешт після виборів

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вважає, що її можуть заарештувати. Такий сценарій є ймовірним, якщо проросійська партія "Грузинська мрія" переможе на парламентських виборах.

_zurabishvili_gettyimages_1125998567_97bbf6d3d8a6a4f28c1b06cfada058dd_650x410_26.10.24_1

Як пише РБК-Україна, заяву Зурабішвілі наводить грузинський телеканал Mtavari. Про це повідомляють Контракти.UA.

Президента Грузії попросили спрогнозувати, що буде, якщо "Грузинська мрія" здобуде перемогу на майбутніх парламентських виборах, які відбудуться 26 жовтня.

"Якщо це станеться, мені, ймовірно, оголосять імпічмент і посадять у в'язницю", - відповіла Зурабішвілі.

Імпічмент Зурабішвілі

Варто зауважити, що зараз більшість у грузинському парламенті має "Грузинську мрію". При цьому прем'єр-міністром є скандальний проросійський політик Іраклій Кобахідзе.

Минулого року Зурабішвілі вже хотіли оголосити імпічмент, оскільки вона здійснила закордонні поїздки до Європи без дозволу уряду, як це зазначено у конституції.

Конституційний суд Грузії дозволив розпочати процедуру імпічменту. Але у парламенті для такого кроку не вистачило голосів. За ініціативу мали проголосувати щонайменше 100 депутатів, але всього було лише 86 голосів.

Нещодавно глава парламенту Грузії Шалва Папуашвілі запевнив, що "на перших же засіданнях нового скликання" буде ініційовано імпічмент Зурабішвілі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Президент Грузії допустила свій арешт після виборів 5.00 5 2
Політика / Світ
26.10.2024 284
Еще материалы раздела «Світ»