НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2024 240

Зеленський відреагував на поїздку Гутерріша до Путіна: віддає перевагу спокусам у Казані

Деякі функціонери ООН віддають перевагу "спокусам у Казані" на саміті БРІКС. Але попри це, світ не забуває про цілі та принципи Статуту ООН.

gettyimages_2179804387_1ef4ca9dfb12232db7b05b55e4dac391_650x410_26.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву українського президента Володимира Зеленського.  Про це повідомляють Контракти.UA.

24 жовтня, у світі відзначають День ООН. І саме в цей день генсек ООН Антоніу Гутерріш, який поїхав на саміт БРІКС в Казань, зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним.

"Сьогодні, у День Об’єднаних Націй, це важливо, що світ не забуває про цілі та принципи Статуту ООН і про мету створення цієї організації. Хоч навіть деякі її функціонери віддають перевагу спокусам у Казані, а не змісту Статуту ООН, все ж наш світ побудований таким чином, що права націй та норми міжнародного права мають і матимуть значення", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що вчора генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш прибув до російської Казані у день початку триденного саміту країн BRICS.

Раніше сьогодні Зеленський зробив різку заяву про путінський саміт БРІКС у Казані.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський відреагував на поїздку Гутерріша до Путіна: віддає перевагу спокусам у Казані 5.00 5 2
Політика / Світ
26.10.2024 240
Еще материалы раздела «Світ»