НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
26.10.2024 207

Скільки поколінь українців пам'ятатимуть війну таяк це вплине на кількість населення: демограф відповів

Війна дуже негативно вплине на демографію в Україні.

ec864720feb5929c482cddb7d8a8d75c_26.10.24

Заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та проблем якості життя НАНУ Олександр Гладун вважає, що війну Росії пам'ятатимуть ще 3-4 покоління українців. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

Демограф зазначив, що українці завжди негативно ставитимуться до Росії через повномасштабну війну.

"Я вважаю, що наслідки цієї війни пам’ятатимуть та гостро відчуватимуть на собі 3-4 покоління українців. А негативне ставлення до росіян буде тривалим, не знаю, чи ще буде тоді існувати сама Росія. Те, що зараз відбувається, багатьом людям просто не вкладається в голову, бо до повномасштабного вторгнення вони навіть уявити подібного собі не могли", – сказав він.

Олександр Гладун зазначив, що наслідки війни будуть дуже поганими в демографічному сенсі.

"Сповільнити скорочення чисельності населення, найімовірніше, можна буде, якщо впроваджуватиметься активна демографічна політика, але воно однаково триватиме. І наслідки цієї війни будуть дуже йдуже негативними в демографічному сенсі", – пояснив він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки поколінь українців пам'ятатимуть війну таяк це вплине на кількість населення: демограф відповів 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
26.10.2024 207
Еще материалы раздела «Ранкова кава»