НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
26.10.2024 1063

Зеленський повідомив, коли військові з КНДР почнуть брати участь у бойових діях

Президент називає дії Москви "ескалаційним кроком".

Вже 27–28 жовтня перші військові з Північної Кореї будуть застосовані Росією в зонах бойових дій на війні в Україні. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це з посиланням на інформацію розвідки повідомив президент України Володимир Зеленський.

Глава держави назвав ці дії "очевидним ескалаційним кроком Росії", а заявив Москви, які лунали на саміті БРІКС в Казані - "дезінформацією".

"Світ може чітко побачити, чого насправді хоче Росія, і це продовження війни. Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу.Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, диктатор РФ Володимир Путін вперше прокоментував вступ КНДР у війну. Кремлівський правитель, коментуючи світлини, які свідчать про перебування північнокорейських військовослужбовців у Росії, сказав, що знімки – "річ серйозна".

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський повідомив, коли військові з КНДР почнуть брати участь у бойових діях 5.00 5 2
Політика / Світ
26.10.2024 1063
Еще материалы раздела «Світ»