НОВИНИ ДНЯ: Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислиця  Україну накриють мокрий сніг і морози -5 градусів: синоптикиня назвала дати  Керівник Офісу Президента розповів, коли в Україні проведуть вибори  Трамп не зможе завадити: ЄС готує "всеосяжний" режим санкцій проти Москви  На пляжі знайшли моторошну істоту, схожу на морського динозавра  "Жодних необачних кроків": Шольц відповів, чи отримає Україна ракети Taurus та запрошення до НАТО  Чекайте на прохолоду та мокрий сніг: синоптикиня розповіла про погоду на найближчий тижденьвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
25.10.2024 211

Зеленський відмовився запрошувати генсека ООН до Києва

Президент Володимир Зеленський відхилив візит Антоніу Гутерріша до України через участь генсека ООН у саміті БРІКС, який відбувається на території Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AFP. Про це повідомляють Контракти.UA.

Джерела РБК-Україна в Офісі президента підтвердили цю інформацію.

На саміті БРІКС, організованому Росією в Казані, Гутерріш 24 жовтня закликав до "справедливого світу" в Україні та у своїй промові перед Володимиром Путіним покласти край більш ніж дворічній війні.

Однак його участь у зустрічі 20 світових лідерів, включаючи голову КНР Сі Цзіньпіна та прем'єр-міністра Індії Нарендру Моді, - найбільший дипломатичний захід у Росії з того часу, як Путін вторгся Україну в лютому 2022 року, - викликав гнів у Києві.

"Після Казані (Гутерріш) хотів приїхати в Україну, але президент не підтвердив його візит. Тому Гутерріша тут не буде, зокрема, через приниження здорового глузду та міжнародного права в Казані", - сказало високопоставлене джерело в адміністрації президента України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський відмовився запрошувати генсека ООН до Києва 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
25.10.2024 211
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»