НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 28 жовтня до 3 листопада  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 28 жовтня – 3 листопада 2024 року  Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмінвсі новини дня
Політика
Європа
27.10.2024 8757

Дуда різко відповів Україні на прохання передати південнокорейську зброю, закуплену Польщею

Польща відмовилася ділитися з Україною зброєю з Південної Кореї.

93762a8a358053abab1f87bb38424e74_27.10.24_1

Президент Польщі Анджей Дуда відмовився передавати Україні південнокорейську зброю, закуплену для польської армії. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це він розповів під час пресконференції у Південній Кореї, пише "Укрінформ".

"Не розглядається жодний сценарій, за яким ми комусь передаємо зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень польських платників податків. Ця зброя призначена для забезпечення безпеки та оборони Республіки Польща", — наголосив польський президент.

Дуда підтвердив, що українська сторона зверталася з таким проханням, але отримала "однозначну відповідь". Він підкреслив, що озброєння, придбане для оборони Польщі, не буде передане жодній іншій країні.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль під час пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив, що Південна Корея може розглянути можливість надання зброї Україні. Це буде залежати від обсягів військової співпраці між Росією та Північною Кореєю.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дуда різко відповів Україні на прохання передати південнокорейську зброю, закуплену Польщею 5.00 5 3
Політика / Європа
27.10.2024 8757
Еще материалы раздела «Європа»