НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2024 215

Росія останнім часом використовує більше снарядів КНДР, ніж власних, - Bloomberg

Окупанти останнім часом частіше застосовують проти українських воїнів снаряди північнокорейського виробництва, ніж російського. Також ворог користується снарядами, які надає Іран.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Видання ознайомилося із змістом документів південнокорейської розвідки. Там зокрема наведено дані української розвідки про використання Росією артилерійських снарядів.

У документах сказано, що останнім часом лише 30% артснарядів, які Росія використала для атак, були російським виробництвом. З 60%, що залишилися, передала Північна Корея, а ще 10% - Іран.

Отже, можна дійти висновку, що Росія використовує вдвічі більше снарядів північнокорейського виробництва, ніж власного.

Допомога Росії від КНДР

Нагадаємо, факт постачання Росії північнокорейських снарядів підтверджували як Україна, так і розвідки країн Заходу.

Зокрема, у червні видання The Washington Post писало, що Північна Корея могла надати окупантам 1,6 млн артилерійських снарядів.

Нещодавно The Times з посиланням на інформацію західної розвідки писало, що половина з трьох мільйонів снарядів, які Росія використовує у війні проти України за рік, передала Північна Корея.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія останнім часом використовує більше снарядів КНДР, ніж власних, - Bloomberg 5.00 5 2
Політика / Світ
27.10.2024 215
Еще материалы раздела «Світ»