НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2024 248

Сигнал Путіну. В ЦПД пояснили значення заяви Лукашенка про участь військ КНДР у війні

Своєю заявою про участь військ КНДР у війні Олександр Лукашенко дав важливий сигнал главі Кремля Володимиру Путіну. Він стосується участі Білорусі у бойових діях.

_gettyimages_1257902697_d44623cddf98252d9a1b6b996bb275ba_650x410_27.10.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленка. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Лукашенко сказав це не просто так. Йому байдуже щодо КНДР. Він вкотре зазначив, що Білорусь не хоче брати участь у війні. Це також сигнал Путіну", - вважає він.

За словами Коваленка, Путін вже давно робить все, аби втягнути у війну Білорусь.

"І військових КНДР він закликав лише тому, що не вдалося отримати білорусів, що він хотів ще з минулого року", - констатував військовий.

Що сказав Лукашенко

Глава білоруського режиму Олександр Лукашенко заявив, що не вірить у залучення Володимиром Путіним військових Північної Кореї для посилення армії РФ. На його думку, це призведе до введення військ НАТО до України.

Аналітики Інституту вивчення війни, цитуючи Лукашенка, пишуть у звіті, що за його словами, якщо білоруси буде втягнуто у війну, це буде "шлях до ескалації", і що НАТО розгорне війська в Україні у відповідь на втручання іншої країни.

Він також вкотре заперечує причетність Мінська до повномасштабного вторгнення Росії до України, яке розпочалося частково з території Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сигнал Путіну. В ЦПД пояснили значення заяви Лукашенка про участь військ КНДР у війні 5.00 5 1
Політика / Світ
27.10.2024 248
Еще материалы раздела «Світ»