НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2024 186

Велика політична криза? Вибори у Грузії можуть закінчитися протестами, - аналітик

Вибори у Грузії можуть закінчитися неспокійно з акціями протесту. Аналітики прогнозують політичну кризу у Грузії.

1_5e6f0e5db90e29a3d3394a53d6b9d523_650x410_27.10.24

Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Європа чи Росія. Чого чекати від парламентських виборів у Грузії і чи можлива революція". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Мені здається, що після виборів у Грузії буде дуже велика політична криза, бо будуть два результати голосування. В одному переможе "Грузинська мрія". А в результатах екзитполів від опозиційних ЗМІ будуть інші дані. Розпочнуться демонстрації", - сказав РБК-Україна аналітик з питань Південного Кавказу Польського інституту міжнародних відносин Войцех Войтасевич.

На його думку, далі все буде залежати від того, скільки людей вийде на вулиці та як реагуватиме держава на протести. Цей момент буде для опозиції тестом на стійкість. За словами аналітика, влада Грузії навчилася давати раду протестам.

"Грузинська мрія" знає, як реагувати на ці ситуації. Вони не використовують такого насильства як "Національний рух", але завжди намагаються, щоб люди самі вирішили, що демонстрації не мають шансів привести до цілей опозиції", - сказав Войтасевич.

Він додав, що людям важко брати участь у протестах дуже довго. Це було помітно навесні, коли грузини протестували проти закону про іноземних агентів. Тиждень-два на вулицях Грузії було багато учасників, але потім вони повернулися додому.

Як не допустити чергового затухання протесту - це окремий виклик для опозиційних сил.

Вибори у Грузії

Нагадаємо, 26 жовтня у Грузії стартують парламентські вибори. Фактично на них має вирішитися, куди буде рухатися країна - у напрямку Європи чи Росії.

За соцопитуваннями, грузинська опозиція суттєво випереджає правлячу проросійську партію "Грузинська мрія".

Оценка материала:

5.00 / 2
Велика політична криза? Вибори у Грузії можуть закінчитися протестами, - аналітик 5.00 5 2
Політика / Світ
27.10.2024 186
Еще материалы раздела «Світ»