НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Політика
Світ
27.10.2024 244

Стало відомо, що генсек ООН сказав Путіну під час зустрічі в Казані

Генсек наголосив, що вторгення РФ в Україну є порушенням Статуту ООН.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш під час БРІКС у Казані поговорив з російським диктатором Володимиром Путіним. Зокрема, щодо військової агресії РФ проти України. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ООН.

"Крім того, він підкреслив підтримку Організацією Об’єднаних Націй миру, відповідно до зауважень, які він зробив на саміті БРІКС", - нвголосили ООН.

Гутерріш назвав встановлення свободи судноплавства в Чорному морі "завданням першочергового значення" для України, РФ та для продовольчої та енергетичної безпеки світу.

"Він повністю підтримує продовження переговорів у цьому сенсі та висловлює глибоку вдячність за роботу, яку виконує Туреччина", - додали в Організації.

Як повідомлялося, лідер Китаю Сі Цзіньпін вкотре висловився про війну Росії в Україні, цинічно назвавши її кризою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Стало відомо, що генсек ООН сказав Путіну під час зустрічі в Казані 5.00 5 2
Політика / Світ
27.10.2024 244
Еще материалы раздела «Світ»