НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 28 жовтня до 3 листопада  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 28 жовтня – 3 листопада 2024 року  Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмінвсі новини дня
Політика
Україна
28.10.2024 136

До Ради внесли законопроєкт про демобілізацію військових віком до 25 років

Їх пропонують звільняти з військової служби в запас, якщо вони не висловлять бажання продовжувати військову службу.

15197a487cfb391afcf2433a8dffde4b_28.10.24_1

У Верховній Раді пропонують звільнити в запас чоловіків віком 18-25 років, які мали статус "обмежено придатний" і яких мобілізували до армії під час дії воєнного стану. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про реєстрацію відповідного законопроєкту №12147 повідомили на сайті Верховної Ради.

Закон стосується чоловіків, які перебували на військовому обліку військовозобов’язаних як такі, що за станом здоров’я визнані непридатними до військової служби в мирний час, обмежено придатними у воєнний час, та які не досягли 25-річного віку.

Їх пропонують звільняти з військової служби в запас, якщо вони не висловлять бажання продовжувати військову службу.

“Прийняття проекту Закону забезпечить рівність всіх військовозобов’язаних, які не досягли 25-річного віку на добровільне перебування на військовій службі під час мобілізації”, - йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту за підписом одного із його ініціаторів, народного депутата від "Слуги народу" Дмитра Микиші, який входить до міжфракційного об'єднання "Розумна політика", яке очолює колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Станом на 24 жовтня цей законопроєкт направили на розгляд комітету.

Нагадаємо, 9 жовтня Верховна Рада схвалила законопроєкт про звільнення від мобілізації чоловіків віком до 25 років, які до змін в мобілізаційному законодавстві мали статус "обмежено придатних".

Оценка материала:

5.00 / 2
До Ради внесли законопроєкт про демобілізацію військових віком до 25 років 5.00 5 2
Політика / Україна
28.10.2024 136
Еще материалы раздела «Україна»