НОВИНИ ДНЯ: В Україні змінились кліматичні норми: синоптикиня розповіла, чи буде ще "бабине літо"  Однокімнатні квартири в Україні дорожчають: у яких містах найвищі ціни  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 28 жовтня до 3 листопада  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 28 жовтня – 3 листопада 2024 року  Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити всі новини дня
Політика
Європа
28.10.2024 168

Чому Україна не може стати членом НАТО: пояснення Шольца

Він вважає, що достатньо того, що країни-члени НАТО "описали перспективи" для України.

b9b576c6a63f213cbbde4e8c477123a5_28.10.24

Країни-члени НАТО "описали перспективи" вступу для України. Втім, країна у стані війни не може стати членом Альянсу. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це ві заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц в ефірі телеканалу ZDF.

"Країна, яка перебуває у стані війни, не може стати членом НАТО. Усі це знають, щодо цього немає жодних розбіжностей", — заявив німецький політик.

Політик зауважив, що нібито у новому рішенні не бачить потреби зараз. З його слів, запрошення до Альянсу зазвичай досить швидко пов'язане із членством, а Берлін не підтримує цю ідею, яка є першим пунктом Плану перемоги президента Володимира Зеленського.

Шольц наголосив, мовляв, дотримується "обачного курсу", оскільки хоче гарантій, що повномасштабна війна в Україні не переросте у війну Росії та НАТО.

Нагадаємо, видання Politicо повідомило, що сім країн-членів НАТО проти швидкого вступу України до Альянсу. На чолі такої внутрішньо НАТОвської "коаліції" стоять США та Німеччина.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чому Україна не може стати членом НАТО: пояснення Шольца 5.00 5 2
Політика / Європа
28.10.2024 168
Еще материалы раздела «Європа»