НОВИНИ ДНЯ: Запечена картопля з гарбузовою начинкою: рецепт смачної страви  Якою буде погода в листопаді: прогноз на місяць  США поставлять Тайваню зброю на два мільярди доларів та систему, випробувану в Україні  Українські військові назвали втрати РФ з початку операції у Курській області  В Україні змінились кліматичні норми: синоптикиня розповіла, чи буде ще "бабине літо"  Однокімнатні квартири в Україні дорожчають: у яких містах найвищі ціни  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 28 жовтня до 3 листопадавсі новини дня
28.10.2024 132

В Україні третій тиждень поспіль дорожчають огірки

Ціни на тепличні огірки в Україні продовжують зростати третій тиждень поспіль і на кінець минулого тижня сягнули 80-100 грн/кг, що на 29% вище минулорічних показників.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на аналітиків проєкту EastFruit.

«В умовах, що склалися, продавці отримали можливість і надалі підвищувати відпускні ціни на наявні партії огірків. Ближче до вихідних вони реалізують цю продукцію в діапазоні 80-100 грн/кг (1,94-2,42 дол./кг), що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня», - йдеться у повідомленні.

За словами операторів ринку, ціни на тепличні огірки зростають внаслідок дефіциту цієї продукції в Україні, оскільки пропозиція огірків у місцевих комбінатах обмежена. Водночас попит на тепличні овочі з боку покупців залишається стриманим та стабільним.

Імпортери зазначають, що готові розпочати закупівлі огірків у Туреччині, через суттєве скорочення пропозиції з українських господарств. Імпортні огірки зазвичай починають надходити на внутрішній ринок у другій половині жовтня, коли пропозиція місцевих овочів скорочується. Найбільші обсяги імпорту надходять в Україну в перші два місяці зими, коли внутрішнє виробництво практично відсутнє.

На сьогодні тепличні огірки в Україні вже в середньому на 29% дорожчі, ніж на відповідну дату торік.

Експерти вважають, що комбінати можуть продовжувати підвищувати ціни на свою продукцію за умови збереження поточних темпів збуту. Вони прогнозують стабілізацію цін з початком поставок перших об’ємних партій огірків із зовнішніх ринків.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні третій тиждень поспіль дорожчають огірки 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
28.10.2024 132
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»