НОВИНИ ДНЯ: Вчені виявили новий вид гігантських динозаврів: чим вони особливі  Допомагає Путіну та критикує Україну. Чим відомий прем'єр Угорщини Віктор Орбан  Хрумкий запечений гарбуз: рецепт надзвичайно смачного гарніру  На острові Крит археологи розкопали священні ворота Арханеського палацу  Німецький гігант Rheinmetall назвав свою найуспішнішу техніку в Україні  Путін підставив Сі Цзіньпіна: експерт пояснив, чим може обернутися співпраця РФ з КНДР  Вʼялені томати: рецепт смачної закускивсі новини дня
28.10.2024 112

Банки очікують подальшого припливу коштів населення

Банки очікують зростання обсягу фондування від населення в IV кварталі 2024 року, водночас обсяг оптового фондування дещо зменшиться.

Про це свідчать результати щоквартального опитування банків про умови фондування, повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Нацбанку.

«У ІV кварталі залучення зростатимуть за рахунок коштів населення, обсяги залучень від бізнесу – залишаться незмінними, а обсяг оптового фондування дещо зменшиться», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість банків повідомили про зростання обсягів фондування у III кварталі, при цьому кошти населення зростали активніше, ніж кошти бізнесу.

За даними опитування, середня вартість фондування знижувалася п'ять кварталів поспіль, а вартість оптових залучень – другий квартал поспіль. У IV кварталі банки очікують на подальше зниження вартості депозитів для населення та бізнесу.

Половина опитаних банків відзначила збільшення частки валютного фондування, однак дві третини респондентів очікують її зниження у IV кварталі. При цьому строковість фондування залишилася без змін, але банки прогнозують її зниження протягом наступного року.

Загальний обсяг банківського капіталу за останні 12 місяців збільшився, про що повідомили близько 95% респондентів. Дві третини опитаних очікують збереження цієї тенденції в наступні 12 місяців.

Опитування проводилося з 16 вересня до 7 жовтня 2024 року серед менеджерів 26 банків, частка яких у загальних активах банківської системи становить 96%.

Оценка материала:

5.00 / 2
Банки очікують подальшого припливу коштів населення 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
28.10.2024 112
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»