НОВИНИ ДНЯ: "Теорія божевільного" або чому Путін не напав на Україну за часів президентства Трампа – NYT  Вчені виявили новий вид гігантських динозаврів: чим вони особливі  Допомагає Путіну та критикує Україну. Чим відомий прем'єр Угорщини Віктор Орбан  Хрумкий запечений гарбуз: рецепт надзвичайно смачного гарніру  На острові Крит археологи розкопали священні ворота Арханеського палацу  Німецький гігант Rheinmetall назвав свою найуспішнішу техніку в Україні  Путін підставив Сі Цзіньпіна: експерт пояснив, чим може обернутися співпраця РФ з КНДРвсі новини дня
Політика
Україна
28.10.2024 132

Британія запровадила нові санкції проти Росії

Уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти Росії "за спроби підірвати та дестабілізувати Україну та її демократію".

Про це повідомляють Контракти з посиланням на Радіо Свобода.

"Путін настільки відчайдушно намагається підірвати європейську підтримку України, що тепер вдається до незграбних, неефективних зусиль, щоб спробувати розпалити заворушення. Сьогоднішні санкції надсилають чіткий меседж: ми не потерпимо вашої брехні та втручання. Відчайдушні спроби Путіна розділити нас зазнають поразки. Ми будемо стримувати Кремль і стояти поруч з Україною, скільки буде потрібно", – наголосив голова МЗС Великої Британії Девід Леммі.

У рамках пакета Британія запровадила санкції проти трьох російських агентств і їхніх високопоставлених менеджерів.

Зазначається, що російська IT-компанія Social Design Agency (SDA) отримує завдання та фінансується безпосередньо російською владою. Разом зі своєю партнерською компанією Structura, "вони намагалася здійснити низку операцій із втручання, спрямованих на підрив демократії та послаблення міжнародної підтримки України".

Зазначається, що "таємні дії російських компаній є частиною скоординованої спроби з використання оманливих інформаційних операцій для підриву демократії заради досягнення своїх цілей".

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія запровадила нові санкції проти Росії 5.00 5 2
Політика / Україна
28.10.2024 132
Еще материалы раздела «Україна»