Життя та Стиль
Суспільство
Маринована мойва: домашній рецепт популярної закуски
Замаринуйте в домашніх умовах мойву, яка виходить у міру солоною і пікантною завдяки цибулі та спеціям.
Мойва буде чудовим доповненням до будь-якої картоплі і вийде не лише дешевшою за магазинну, але й набагато смачнішою та ароматнішою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Мойва - 500 г
Вода - 500 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
коріандр у зернах - 3 шт.
лист лавровий - 2 шт.
перець запашний - 3 шт.
перець чорний горошком - 5 шт.
оцет 9% - 1,5 ст. л.
Сіль - 1,5 ст. л.
Олія - 2 ст. л.
- В каструлі закип'ятіть воду, додайте коріандр, лавровий лист, запашний перець, перець горошком, сіль і проваріть кілька хвилин. Остудіть, потім додайте оцет та олію.
- Цибулю очистьте, промийте і наріжте півкільцями.
- Мойву заздалегідь розморозьте, відріжте голови, розріжте черевця, видаліть нутрощі та чорну плівку. Промийте під проточною водою.
- Викладіть мойву до скляної ємності, рівномірно перекладаючи шари риби цибулею, і залийте маринадом. Накрийте щільно харчовою плівкою та покладіть до холодильника на 24 години.
Поради:
- Така рибка може зберігатися в холодильнику два тижні.






