НОВИНИ ДНЯ: Зеленський чи Залужний: кому найбільше довіряють українці  Мерц зробив заяву щодо завершення війни в Україні  Зброя для України та різкі заяви Трампа про Путіна: чого очікувати від США  "Путін хоче всю Україну": в РНБО оцінили його шанси  ТЦК змінять формат роботи через загрозу атак: деталі від нардепа  В Україні залишать лише один вид соціальної допомоги  Трамп обіцяє відправити Україні більше зброї: у Путіна відреагуваливсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.06.2025 322

Надзвичайно ніжні й соковиті: курячі котлети "Пташине молоко" — спробуйте, не пожалкуєте

Якщо ви полюбляєте смажити саме курячі котлети, спробуйте приготувати за цим рецептом. Вони по-справжньому тануть у роті.

Для ваших рідних котлети “Пташине молоко” стануть справжнім подарунком і проявом вашої любові: вони вирізняються хрумким паніруванням, ніжною начинкою та дуже соковитим м’ясом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

куряче філе - 2 шт.

білий хліб - 200 г

молоко - 30 мл

цибулина - 1 шт.

часник - 3 зубки

яйце (у фарш) - 1 шт.

яйце (начинка) - 2 шт.

твердий сир - 100 г

вершкове масло - 100 г

зелень - 30 г

яйце (на кляр) - 2 шт.

пшеничне борошно - 60 г

розпушувач - 5 г

майонез - 60 г

сіль, перець - за смаком

Процес приготування:

  1. Відваріть яйця до готовності, остудіть та очистьте. Білий хліб подрібніть руками, залийте молоком і швидко відтисніть надлишок рідини.
  2. Куряче філе разом із цибулею і часником наріжте довільними шматками та подрібніть у блендері до отримання гладкої однорідної маси. Додайте до неї розмочений хліб, вбийте сире яйце, приправте сіллю і перцем. Ретельно перемішайте до з’єднання всіх інгредієнтів.
  3. Зварені яйця натріть на дрібній тертці. З’єднайте з м’яким вершковим маслом і розімніть до стану ніжної пасти. Додайте дрібно посічену зелень, ще раз перемішайте. За потреби додайте сіль і перець на свій смак.
  4. Для приготування кляру розбийте яйця, додайте до них майонез і дрібку солі. Збийте суміш виделкою до однорідного стану. В окремій посудині змішайте пшеничне борошно з розпушувачем і всипте до яєчно-майонезної маси. Перемішайте до консистенції густого тіста, схожого на те, з якого готують оладки. Якщо суміш вийшла надто густою, додайте ще одне яйце і перемішайте.
  5. Щоб сформувати котлети, злегка змочіть руки у воді. Візьміть невелику порцію фаршу (трохи менше столової ложки), зробіть плаский круглий коржик. У центр викладіть 1–2 чайні ложки сирно-яєчної начинки та обережно з’єднайте краї, як під час ліплення вареників, щоб начинка опинилася всередині.
  6. У сковороді розігрійте рослинну олію на середньому вогні. Обережно вмочуйте кожну котлету в кляр і викладайте на гарячу поверхню. За бажанням можна працювати в рукавичках. Обсмажуйте з обох боків по 2 хвилини до появи золотавої скоринки.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Надзвичайно ніжні й соковиті: курячі котлети "Пташине молоко" — спробуйте, не пожалкуєте 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.06.2025 322
Еще материалы раздела «Суспільство»