Життя та Стиль
Суспільство
Надзвичайно ніжні й соковиті: курячі котлети "Пташине молоко" — спробуйте, не пожалкуєте
Якщо ви полюбляєте смажити саме курячі котлети, спробуйте приготувати за цим рецептом. Вони по-справжньому тануть у роті.
Для ваших рідних котлети “Пташине молоко” стануть справжнім подарунком і проявом вашої любові: вони вирізняються хрумким паніруванням, ніжною начинкою та дуже соковитим м’ясом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
куряче філе - 2 шт.
білий хліб - 200 г
молоко - 30 мл
цибулина - 1 шт.
часник - 3 зубки
яйце (у фарш) - 1 шт.
яйце (начинка) - 2 шт.
твердий сир - 100 г
вершкове масло - 100 г
зелень - 30 г
яйце (на кляр) - 2 шт.
пшеничне борошно - 60 г
розпушувач - 5 г
майонез - 60 г
сіль, перець - за смаком
Процес приготування:
- Відваріть яйця до готовності, остудіть та очистьте. Білий хліб подрібніть руками, залийте молоком і швидко відтисніть надлишок рідини.
- Куряче філе разом із цибулею і часником наріжте довільними шматками та подрібніть у блендері до отримання гладкої однорідної маси. Додайте до неї розмочений хліб, вбийте сире яйце, приправте сіллю і перцем. Ретельно перемішайте до з’єднання всіх інгредієнтів.
- Зварені яйця натріть на дрібній тертці. З’єднайте з м’яким вершковим маслом і розімніть до стану ніжної пасти. Додайте дрібно посічену зелень, ще раз перемішайте. За потреби додайте сіль і перець на свій смак.
- Для приготування кляру розбийте яйця, додайте до них майонез і дрібку солі. Збийте суміш виделкою до однорідного стану. В окремій посудині змішайте пшеничне борошно з розпушувачем і всипте до яєчно-майонезної маси. Перемішайте до консистенції густого тіста, схожого на те, з якого готують оладки. Якщо суміш вийшла надто густою, додайте ще одне яйце і перемішайте.
- Щоб сформувати котлети, злегка змочіть руки у воді. Візьміть невелику порцію фаршу (трохи менше столової ложки), зробіть плаский круглий коржик. У центр викладіть 1–2 чайні ложки сирно-яєчної начинки та обережно з’єднайте краї, як під час ліплення вареників, щоб начинка опинилася всередині.
- У сковороді розігрійте рослинну олію на середньому вогні. Обережно вмочуйте кожну котлету в кляр і викладайте на гарячу поверхню. За бажанням можна працювати в рукавичках. Обсмажуйте з обох боків по 2 хвилини до появи золотавої скоринки.
Смачного!
Читайте также
<< ЗакрытьОценка материала:
Надзвичайно ніжні й соковиті: курячі котлети "Пташине молоко" — спробуйте, не пожалкуєте21.06.2025