НОВИНИ ДНЯ: Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Врожай в Україні зростає, але експерти б’ють на сполох — що заважає прибутку від його продажу  Прогноз погоди на 5 грудня: похолодання та нічний мороз  Половина європейців вважають Трампа ворогом Європивсі новини дня
09.07.2025 449

Як правильно вибрати ковбасу: несподівана відповідь просто вразить наповал

Як правильно вибрати ковбасу: несподівана відповідь просто вразить наповал

1751810979-8472_09.07.25_1

Найбільш оманливою вважається варена ковбаса з індички або курки, особливо та, що продається під яскравим слоганом. Пише Главред. Про це повідомляють Контракти.UA.

Головне:

  • Ковбаса нерідко складається переважно з МВМ
  • Ковбаси можуть містити надмірну кількість солі
  • Якщо ви купуєте ковбасу, звертайте увагу на склад

Ковбаса - один із найпопулярніших продуктів в Україні, який регулярно купують мільйони людей.

Однак за звичним смаком і привабливою упаковкою може ховатися загроза для здоров'я, пише РБК-Україна.

Читайте наш матеріал "Що буде, якщо щодня їсти сало: відповідь на нагальне запитання".

Яка ковбаса може бути шкідливою

У магазинах все частіше можна побачити ковбасу з написами на кшталт "фітнес", "дієтична" або "для здорового харчування". Але фахівці з харчування попереджають: подібні назви не завжди відображають реальний склад і якість продукту.

Найбільш оманливою вважається варена ковбаса з індички або курки, особливо та, що продається під гаслами "низькокалорійна" або "знежирена". Такий вибір часто роблять ті, хто намагається дотримуватися дієти або перейти на правильне харчування.

У чому небезпека деяких видів ковбаси

Однак насправді подібна ковбаса нерідко складається переважно з МВМ (механічно відокремленого м'яса), соєвого білка, крохмалю, харчових добавок (на кшталт глутамату натрію), барвників і консервантів. У ній майже немає справжнього м'яса, а користь - мінімальна.

Дієтологи зазначають, що подібні продукти вводять споживачів в оману. Попри "здорову" упаковку, в них часто ховаються перероблені залишки м'ясної промисловості, доповнені дешевими замінниками.

Крім того, такі ковбаси можуть містити надмірну кількість солі - до 2,5 г на 100 г, що перевищує допустиму норму для людей із серцево-судинними захворюваннями, особливо з гіпертонією.

Якщо вживати таку продукцію регулярно - наприклад, щодня додавати її до бутербродів чи салатів замість справжнього м'яса - можна зіткнутися з неприємними наслідками: порушеннями травлення, погіршенням обміну речовин і загального стану здоров'я.

Як вибрати безпечну ковбасу

Якщо ви все ж купуєте ковбасу, звертайте увагу на склад. Краще обирати продукти з мінімальною кількістю інгредієнтів, без консервантів і штучних добавок (особливо з маркуванням Е). Також корисно читати відсотковий вміст м'яса - він має бути вказаний на упаковці.

Ідеальний варіант - готувати ковбасу самостійно з натурального м'яса і перевірених інгредієнтів. Пам'ятайте: не все, що продається під гаслами "фітнес" або "здоровий вибір", дійсно є корисним.

Раніше повідомлялося про те, для чого потрібна металева кліпса на ковбасі. Ця деталь на ковбасі, мабуть, дивує багатьох людей.

Нагадаємо, Главред раніше писав про те, чому ковбасу нарізають навскоси. Нарізування ковбаси навскоси - це не просто елемент традиції, а зручний і продуманий підхід.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як правильно вибрати ковбасу: несподівана відповідь просто вразить наповал 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
09.07.2025 449
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»