Життя та Стиль
Суспільство
Рибні рулетики з овочами в духовці: рецепт ефектного гарячого
Рибні рулетики з овочами — це гарна святкова страва, яка прикрасить будь-який урочистий стіл.
Всередині ніжного рибного філе — соковита начинка з моркви, болгарського перцю, цибулі та помідорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
філе минтая - 600 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
морква - 1 шт.
перець болгарський (червоний) - 1 шт.
помідори - 2 шт.
часник - 1 зубок
приправа для риби - 0,5 ч. л.
сік лимонний - 1 ст. л.
масло вершкове - 30 г
олія - 1 ст. л.
перець чорний мелений
сіль
- Філе риби промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте вздовж на довгі смужки, щоб під час згортання вийшли невеликі рулетики. Рибу посипте приправою, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком.
- Цибулю і моркву почистьте, цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
- У болгарського перцю видаліть плодоніжку, насіння і наріжте його соломкою.
- У помідорів видаліть шкірку та наріжте на середні кубики.
- Часник очистьте та подрібніть.
- У сковорідці розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник, моркву, болгарський перець, знову обсмажте п’ять хвилин, додайте помідори і ще 5–7 хвилин смажте на повільному вогні.
- На робочу поверхню викладіть філе минтая шкіркою донизу, на широкий край риби покладіть трохи овочевої начинки, згорніть у рулетик і заколіть дерев’яною зубочисткою.
- На дно форми, змащеної олією, викладіть решту овочів, потім рибні рулетики, а зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
- Запікайте в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин. Перед подаванням вийміть з рулетиків зубочистки.
Поради:
- Рибу використовуйте будь-яку без кісток.






