НОВИНИ ДНЯ: Путін оголосив новий наказ щодо війни в Україні  Гороскоп на 12 грудня для всіх знаків зодіаку: день підштовхне до сміливих рішень  Військові після СЗЧ більше не зможуть обрати бригаду? Що кажуть у Генштабі  Гороскоп на 12 грудня за картами Таро: Терезам - вибір, Козерогам - зустріч з друзями  Дозволить обійти Орбана. ЄС запустив план вступних переговорів з Україною з 10 пунктів  Погода на 12 грудня: синоптики здивували прогнозом  Нацбанк продовжує утримувати облікову ставку через інфляційні ризикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.10.2025 432

Рибні рулетики з овочами в духовці: рецепт ефектного гарячого

Рибні рулетики з овочами — це гарна святкова страва, яка прикрасить будь-який урочистий стіл.

e39721b2d103bcbc2901253fad34fdbe_07.10.25

Всередині ніжного рибного філе — соковита начинка з моркви, болгарського перцю, цибулі та помідорів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

 

Інгредієнти

філе минтая - 600 г

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

перець болгарський (червоний) - 1 шт.

помідори - 2 шт.

часник - 1 зубок

приправа для риби - 0,5 ч. л.

сік лимонний - 1 ст. л.

масло вершкове - 30 г

олія - 1 ст. л.

перець чорний мелений

сіль

  1. Філе риби промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте вздовж на довгі смужки, щоб під час згортання вийшли невеликі рулетики. Рибу посипте приправою, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком.
  2. Цибулю і моркву почистьте, цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
  3. У болгарського перцю видаліть плодоніжку, насіння і наріжте його соломкою.
  4. У помідорів видаліть шкірку та наріжте на середні кубики.
  5. Часник очистьте та подрібніть.
  6. У сковорідці розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник, моркву, болгарський перець, знову обсмажте п’ять хвилин, додайте помідори і ще 5–7 хвилин смажте на повільному вогні.
  7. На робочу поверхню викладіть філе минтая шкіркою донизу, на широкий край риби покладіть трохи овочевої начинки, згорніть у рулетик і заколіть дерев’яною зубочисткою.
  8. На дно форми, змащеної олією, викладіть решту овочів, потім рибні рулетики, а зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
  9. Запікайте в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин. Перед подаванням вийміть з рулетиків зубочистки.

Поради:

  • Рибу використовуйте будь-яку без кісток.

Оценка материала:

5.00 / 2
Рибні рулетики з овочами в духовці: рецепт ефектного гарячого 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.10.2025 432
Еще материалы раздела «Суспільство»