НОВИНИ ДНЯ: Гроші самі йдуть у руки: 3 знаки зодіаку, яких чекає великий фінансовий успіх після 9 грудня  Трамп зробив заяву про необхідність виборів президента в Україні  В Росії розбився військовий транспортний літак Ан-22 "Антей"  Коли Путін погодиться на перемир’я: Годжес назвав умови  Путін поєднав два наративи, щоб змусити Україну і Захід до поступок — ISW  Купівля та оренда квартир в Україні значно подорожчає: у яких містах ціни підскочать найбільше  У США назвали умову відмови Трампа від участі у завершенні війни в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.11.2025 4637

Оладки будуть м’якими та пухкими й не опадатимуть після смаження: цей інгредієнт змінює все

Як приготувати ідеальні оладки — ніжні, пухкі й ароматні: простий секрет професійних кухарів.

3c09fad42bab2c5a75b5e134fe469be1_15.11.25

Кожна господиня хоч раз стикалася з проблемою, коли оладки після смаження осідають і стають пласкими. Зовні — апетитні, а всередині — важкі чи навіть сируваті. Але є простий секрет, який зробить оладки по-справжньому пухкими, ніжними й ароматними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Чому оладки після смаження осідають: найголовніша причина

Проблема найчастіше не в рецепті, а в текстурі тіста. Якщо в ньому недостатньо повітря чи глютен забитий перемішуванням, оладки втрачають свою пухкість та легкість. Також часто винен занадто холодний кефір і гашена сода, яка втрачає свою дію під час взаємодії з кислотою.

Як приготувати тісто на оладки, щоб вони не осідали після смаження

Щоб оладки не осідали, додайте в тісто кип’яток або газовану воду, саме цей прийом робить їх пухкими та м’якими.

Як це працює.

  • Гаряча рідина «заварює» частину борошна, утворюючи ніжну структуру.
  • У тісті з’являються дрібні бульбашки, які залишаються навіть після смаження.
  • В результаті оладки стають легкими, як хмарки, і не падають, коли охолонуть.

Інгредієнти для ідеальних оладок:

  • 1 склянка кефіру кімнатної температури;
  • 1 яйце;
  • 1-2 ст. ложки цукру;
  • дрібка солі;
  • 1 ч. ложка соди;
  • 1,5 склянки борошна;
  • ½ склянки окропу або газованої мінералки;
  • 2 ст. ложки олії.

Як приготувати.

  1. У мисці змішайте яйце, цукор і сіль до легкої піни.
  2. Влийте кефір і додайте соду, ретельно перемішайте та дайте постояти кілька хвилин.
  3. Поступово всипайте борошно, щоб вийшло густе, але ніжне тісто.
  4. Тепер додайте окріп чи газовану воду — тоненькою цівкою, обережно перемішуючи.
  5. Наприкінці — олію.
  6. Смажте на середньому вогні під кришкою до золотавої скоринки з обох боків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Оладки будуть м’якими та пухкими й не опадатимуть після смаження: цей інгредієнт змінює все 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
15.11.2025 4637
Еще материалы раздела «Суспільство»