Життя та Стиль
Суспільство
Ніжні м’ясні рулетики під вершковим соусом на святковий стіл: проста страва до Нового року 2026
Ситні свинячі рулетики з ароматною сирною начинкою під ніжним вершково-часниковим соусом.
Приготувати цю святкову страву дуже просто, а виглядає вона так, ніби ви провели на кухні цілу годину. М’яке свиняче м’ясо, пряна зелена начинка та густий кремовий соус роблять м’ясні рулетики надзвичайно ніжними та апетитними — ваші гості точно попросять добавки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
свинина (м’якоть) - 600 г
олія - 50 мл
борошно - 5-6 ст. ложок
сіль - ½ ч. ложки
чорний мелений перець - 1/3 ч. ложки
твердий сир - 100 г
вершкове масло - 50 г
кріп - за смаком
петрушка - за смаком
часник - 6 зубчиків
сметана - 3 ст. ложки
тепла вода - 250 мл
Процес приготування:
- Наріжте свинину порційними пластами товщиною приблизно 0,5 см. Накрийте їх харчовою плівкою та акуратно відбийте. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Дрібно наріжте свіжий укроп та петрушку. Змішайте зелень з м’яким вершковим маслом і пропущеними через прес трьома зубчиками часнику, щоб вийшла ароматна масляна паста.
- Сир наріжте брусочками товщиною близько 1 см. Кожен шматок м’яса змастіть приготованим ароматним маслом і викладіть зверху по два брусочки сиру.
- Скрутіть підготовлені шматки у рулетики, закріпіть зубочистками і обваляйте в борошні, щоб утворилася рум’яна скоринка.
- Розігрійте рослинну олію на сковороді та обсмажте рулетики з усіх боків до золотистої скоринки. Потім зніміть їх зі сковороди.
- Змішайте сметану з теплою водою, додайте залишки часнику, сіль та перець. Ретельно збийте вінчиком до однорідної консистенції. Поверніть рулетики на сковороду, приберіть зубочистки.
- Залийте рулетики вершково-часниковим соусом, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні 25–30 хвилин, перевернувши один раз, щоб вони рівномірно просочилися соусом.
Смачного!
Оценка материала:
Ніжні м’ясні рулетики під вершковим соусом на святковий стіл: проста страва до Нового року 202621.11.2025






