<
НОВИНИ ДНЯ: Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Афіша
26.01.2012 11:58 4929

У Києві відкриється виставка живої легенди українського мистецтва

27 січня в галереї «Мистецька збірка» відкриється виставка українського художника Івана Марчука, генія сучасності за версією Daily Telegraph.

На виставці, що триватиме до 19 лютого, буде представлений ранній період творчості Майстра.  Полотна, написані ще за радянських часів, самобутні і сміливі, символічні і філософські,  сповнені глибинними прадавніми образами,  повністю відрізняються від догматичного соцреалізму тієї епохи.

«Це серія «Голос моєї душі», з чого я починав після 11 років інституту, які я викреслив, і почав шукати себе «з нуля». Так виник цей «Голос моєї душі», як стовбур дерева, який обростав гілочками – різними «марчуками»», – коментує своє творче становлення Майстер. Таких «гілочок» нараховується аж десять: десять періодів,  десять різних стилів і технік, десять особистостей і художників в одній людині.

За версією видання Daily Telegraph Іван Марчук у 2007 році був включений до ста найвизначніших геніїв сучасності. Він – єдиний українець, якого Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла до лав «Золотої гільдії», де нараховується всього 51 художник з усього світу. Зараз Іван Марчук – найтитулованіший художник України, лауреат Шевченківської премії, винахідник власного стилю живопису.

А в радянську епоху він – невизнаний геній і бунтар, який перевернув вітчизняне мистецтво, не зламавшись під тиском комуністичної партії.  Звинувачення критиків в націоналізмі, переслідування КДБ, вимушена еміграція – всі ці випробування довелось пройти художнику на шляху до світового успіху. І лише після визнання за кордоном у 1989 році Івана Марчука без його відома приймають до спілки художників СРСР.

«Глядач матиме змогу побачити,  з чого починався Іван Марчук, легенда українського живопису. Я пишаюся тим, що роботи Майстра будуть представлені саме в нашій галереї», – розповідає Максим Волошин, директор галереї «Мистецька збірка». На відкритті для гостей звучатиме жива музика, що надихатиме відвідувачів поринути у чудернацький світ філософських фантазій і роздумів Майстра.

Відкриття виставки відбудеться 27.01.2012 о 19:00.

Виставка працює з 28 січня до 19 лютого  2012 року.

Понеділок, вівторок: вихідний; середа – неділя: з 11:00 до 18:00.

Галерея «Мистецька збірка»

вул. Терещенківська, 13 (вхід в арку, 2-й двір)

Тел.: (050) 136-47-37, (050) 856-04-48, (044) 234-14-27

E-mail: info@artzbirka.com

www.artzbirka.com

 

Оценка материала:

4.67 / 6
У Києві відкриється виставка живої легенди українського мистецтва 4.67 5 6
Життя та Стиль / Афіша
26.01.2012 11:58 4929
Еще материалы раздела «Афіша»