НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
29.11.2012 20:00 715

НБУ виступає проти валютного коридору

Голова Ради Національного банку України Ігор Прасолов виступає проти введення політики валютного коридору, однак вважає за необхідне зробити курс національної валюти більш гнучким.

Про це він заявив під час круглого столу у четвер, 29 листопада.

«Я проти валютного коридору, - сказав І. Прасолов. - Національний банк робитиме курс більш гнучким. Тобто завдання Нацбанку, щоб населення звикло до того, що курс обміну валют у обмінних пунктах постійно рухатиметься вгору-вниз, виходячи з економічної ситуації, виходячи з платіжного балансу, ліквідності тощо. Я думаю, що це більш правильна політика з тим, щоб відучити народ постійно реагувати на цей курс».

Нагадаємо, обмеження на валютному ринку у вигляді граничного відхилення курсу купівлі-продажу готівкової валюти від офіційного курсу НБУ на рівні 1,5% і обмеження маржі на рівні 3% були введені Національним банком восени кризового 2008 року. Ця норма була скасована з 2 грудня 2008 року.

Голова Ради НБУ також пояснив доцільність утримання стабільного рівня офіційного курсу Нацбанку тим, що він використовується в бухгалтерському обліку і у разі його змін нараховуються курсові різниці. «Уявіть, якщо щодня змінюватиметься курс. Приходить податкова і говорить, ви правильно курсову різницю порахували, ви її на дохід «поклали» чи ні? Ви що, вас бухгалтери з'їдять відразу», - сказав Прасолов.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ виступає проти валютного коридору 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
29.11.2012 20:00 715
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»