НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.11.2012 16:35 1809

Арбузов пояснить українцям про шкоду валюти «під подушкою»

Комітет з протидії недобросовісних валютних операцій Нацбанку готує роз'яснювальну компанію.

«Ми пояснюємо населенню на прикладах і фактах, що тримати під подушкою валюту невигідно ні з якої точки зору. Депозит у гривні, казначейське зобов'язання, інвестмонети, інвестування в будівництво житла в будь-якому випадку принесуть більше користі і людині, і країні. Готується інформаційна кампанія, яка охопить всі регіони країни», - розповів глава Національного банку Сергій Арбузов.

При цьому Арбузов висловив упевненість, що закон, що передбачає введення пенсійного 15%-го збору з продажу валюти буде прийнятий парламентом найближчим часом.

«НБУ як і раніше активно бореться з тими, хто намагається заробити на штучному розгойдуванні обмінного курсу гривні. Із цією метою підготовлено законопроект «Про внесення змін щодо операцій з іноземною валютою». Він передбачає запровадження 15% збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при продажу інвалюти за готівкову гривню. Необхідність введення такої норми очевидна (...) Ми дуже сподіваємося, що парламент найближчим часом підтримає цей проект», - підкреслив глава Нацбанку.

За матеріалами Коментарів

 

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Арбузов пояснить українцям про шкоду валюти «під подушкою» 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.11.2012 16:35 1809
Еще материалы раздела «Економіка»