<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.12.2012 1734

Україна торгує з Росією всупереч європейським заявам влади

Українське виробництво та експорт, всупереч заявам влади, вже кілька років поспіль впевнено направлений та йде на східний ринок.

Про це сказав економічний експерт Віктор Лисицький.

«Еспорт України в країни СНД, в основному в Росію, розвивається швидше, ніж експорт українських підприємств в країни Європейської Співдружності» – сказав В. Лисицький в ефірі радіо Ера FM.

Як повідомив експерт, на початку 2000-х років частка українського експорту в країни СНД складала 24%, а частка експорту в країни ЄС була 36%.

Якщо взяти останні кілька років, частка експорту України в СНД, а головним чином в Росію, дорівнює 37-38%, а в країни ЄС опустилася до близько 25%. «Це при тому, що загальні обсяги експорту виросли в рази», – сказав він.

За словами В.Лисицького, об'єктивно український бізнес вже кілька років поспіль впевнено йде на Схід, але й в Південно-Східну Азію.

Оценка материала:

3.67 / 3
Україна торгує з Росією всупереч європейським заявам влади 3.67 5 3
Бізнес / Економіка
07.12.2012 1734
Еще материалы раздела «Економіка»