<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"всі новини дня
Бізнес
Економіка
07.12.2012 16:11 804

Новому Кабміну порадили стратегію порятунку економіки України

В умовах фінансової кризи стратегічним напрямом діяльності уряду має стати стимулювання збільшення інвестицій у реальний сектор національної економіки. Для цього необхідно розблокувати і прозоро провести приватизаційні процеси.

Про це заявив доктор економічних наук, професор, екс-міністр економіки в Уряді Юлії Тимошенко Богдан Данилишин.

На думку Данилишина, головним антикризовим заходом має стати Державний бюджет України на 2013 рік.

«Зважаючи на ризики виникнення фінансової нестабільності, доцільно переглянути проект бюджету на 2013 рік, збільшивши обсяги капітальних видатків, у тому числі будівельних. Не потрібно боятися дефіциту бюджету, але і не зловживати ним: 3-5% дефіциту може бути нормою, якщо ці кошти направляються на розвиток та інфраструктурні проекти, а не на споживання. Також важливо передбачити створення стабілізаційного фонду, кошти якого спрямовуватимуться на забезпечення всіх гарантійних зобов’язань держави, що посилить довіру до намірів уряду проводити виважену та збалансовану бюджетну політику», - відзначає експерт.

Повністю матеріал «Шпаргалка для Азарова: деякі поради новому (старому) уряду» можна переглянути тут

Оценка материала:

5.00 / 1
Новому Кабміну порадили стратегію порятунку економіки України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.12.2012 16:11 804
Еще материалы раздела «Економіка»