<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.12.2012 18517

Пинзеник розповів про втрати через входження в Митний союз

Депутат від «УДАРу», колишній міністр фінансів в уряді Юлії Тимошенко Віктор Пинзеник прогнозує втрату України 110 млрд грн в рік митних зборів у разі вступу до Митного союзу Єдиного економічного простору.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

«40% доходів державного бюджету оплачує українська митниця. Це ПДВ, це акциз, це імпортне мито з імпортних товарів. В абсолютній сумі це 110 млрд гривень на рік. У разі створення Митного союзу митний контроль стає спільним, немає внутрішніх митних кордонів. І це означає, що 110 млрд гривень потрапляє не в український бюджет, а вибачте, в «общак», – сказав Пинзеник.

Депутат навів приклад, яким чином далі розподіляються кошти від митних зборів у Митному союзі.

«Як потім розподіляються ці гроші – природно «по-братськи». Приклад нинішнього Митного союзу, до якого входить Росія, Казахстан і Білорусь. 88% митних платежів відходять Російській федерації, 7,3% – Казахстану, 4,7% – Білорусі», – пояснив він.

Пинзеник нагадав, що рішення в Митному союзі ухвалюються при домінуванні Росії. Також, з його слів, досить дивним є можлива пропозиція Росії про знижку на ціну за газ у разі вступу України в Митний союз.

Депутат зазначив, що Росія вступила до Світової організації торгівлі і, відповідно до зобов’язань, має перейти протягом декількох років на міжнародні ціни на газ. У зв’язку з цим Пинзеник допускає, що можлива знижка є лише приманкою для України, яка тим більше буде перекриватися за рахунок митних зборів.

Оценка материала:

3.46 / 13
Пинзеник розповів про втрати через входження в Митний союз 3.46 5 13
Бізнес / Економіка
18.12.2012 18517
Еще материалы раздела «Економіка»