<
НОВИНИ ДНЯ: Вступ України до Євросоюзу: визначено важливу дату  У неділю Україну омиє дощами: прогноз погоди на 16 червня  Обмеження повноваженнь ТЦК: у Міноборони прокоментували ініціативу  Чи з’являться в "Резерв+" повістки на ВЛК: в Міноборони дали пояснення  Путін намагається схилити Захід до поступок, що порушують суверенітет України, - ISW  Синоптики дали прогноз на 16 червня в Україні  Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politicoвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.12.2012 10:30 5677

Знайдено лист майбутнього Папи Римського до Ісуса Христа

Лист 7-річного Йозефа Ратцінгера (нині Папи Римського Бенедикта ХVI) Ісусу Христу було виявлено під час ремонту сімейного будинку Ратцінгерів в баварському місті Пентлінге.  

Маленький Йозеф написав листа Немовляті Ісусу напередодні свята Різдва Христового в 1934 році, повідомило у вівторок радіо Ватикану.

У ньому він просив не іграшок або солодощів, як зазвичай роблять діти, він попросив три речі: маленьку книжечку з літургійними читаннями, літургійні облачення (брати Йозеф і Георг Ратцингер часто грали в «священиків») і ікону Пресвятого Серця Ісуса, яка була дуже шанована в родині Ратцінгерів.

За свідченням особистого секретаря Папи архієпископа Георга Генсвайн, Бенедикт ХVI дуже зрадів, коли дізнався про те, що лист знайдено і, прочитавши його, посміхнувся, визначає УНН.

Папа Римський Бенедикт XVI (лат. Benedictus PP. XVI, народився як Йозеф Алоїс Ратцінгер 16 квітня 1927 року в місті Марктл-на-Інні, Баварія, Німеччина) - 265-й правлячий Папа Римський, голова Католицької церкви та суверен держави Ватикан. Один із найближчих співпрацівників Івана Павла II, до обрання як папи очолював Колегію кардиналів і Конгрегацію з питань віровчення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Знайдено лист майбутнього Папи Римського до Ісуса Христа 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
19.12.2012 10:30 5677
Еще материалы раздела «Суспільство»