<
НОВИНИ ДНЯ: Кого вважають "молодняком" на фронті: військовий здивував відповіддю  Скількох українців потенційно можуть мобілізувати: в Раді назвали цифру  На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  У перших класах зменшать кількість дітей: що відомо  Столтенберг назвав країну, яка допомагає Кремлеві у війні проти України  F-16 для України: оголошено про терміни передавання винищувачів  Де в Україні будуть дощі і грози: прогноз погоди на 15 червнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.12.2012 11:00 2969

Вчені спростували корисність тесту IQ

До сьогодні тест на IQ вважався найбільш точним способом виявлення інтелектуальних здібностей людини. Вчені з Західного університету Онтаріо довели, що подібна система не є дієвою.

Для доказу цього факту, вчені провели 12 тестів на кмітливість серед 100 тис. чоловік, а також попросили цих людей розповісти про своє життя.

Як виявилося, на позитивний результат здачі тестів впливали короткочасна пам'ять, вербальний фактор і здатність логічно мислити. Також на діяльність мозку впливали вік і стать опитуваної людини, і навіть той факт, чи є він геймером. Це було доведено за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії.

Люди, які грають в комп'ютерні ігри, мали більш розвинену короткочасну пам'ять, а також були більш здатними до міркувань. Курці погано вирішували завдання на пам'ять і мову. Не кращим чином впливав на пам'ять стан тревожності. Старіння також негативно впливало на мозок.

Найпримітніше, за твердженням дослідників те, що регулярні тренування мозку не підвищують рівень кмітливості людини.

На думку канадських фахівців, обов'язкова здача тесту на IQ не є правильним критерієм відбору при вступі на роботу або в школу. Ці тести не відображають емоційного стану людини. Замість IQ-тесту, канадські вчені пропонують використовувати розроблений ними альтернативний варіант тестів, передає УНН.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені спростували корисність тесту IQ 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.12.2012 11:00 2969
Еще материалы раздела «Суспільство»