<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Політика
Україна
28.12.2012 16:55 1628

Івано-Франківськ можуть перейменувати

Сьогодні, 28 грудня, під час сесії Івано-Франківської обласної ради від депутата Степана Волковецького надійшов запит з пропозицією змінити назву обласного центру.

Депутат запропоновував забрати першу частину «Івано-». На думку Волковецького, сучасна назва «Івано-Франківськ» не відповідає нормам української мови. Для прикладу, Хмельницький не називають Богдано-Хмельницьк. У результаті запропоновано, щоб обласний центр Прикарпаття називався «Франківськ».

Аби змінити назву міста, потрібно, щоб на це дала дозвіл Верховна Рада. Наразі пропозиції депутата сесія підтримала. Тепер справа за парламентом, повідомляє ZIK.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Івано-Франківськ можуть перейменувати 5.00 5 1
Політика / Україна
28.12.2012 16:55 1628
Еще материалы раздела «Україна»