<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
24.01.2013 2153

Після саміту Україна – ЄС Янукович повернеться до Росії - експерт

Після саміту Україна - ЄС, запланованого на 25 лютого цього року, для України почнеться фаза євразійської інтеграції.

Такі прогнози висловив політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

«Я думаю, що саміт в Брюсселі 25 лютого таки відбудеться. Але не так, як би хотілося європейській стороні і Януковичу. Якраз головними новинами цього саміту якраз і буде інформація про те, що сказали про Тимошенко Януковичу і яка була його відповідь. Тобто фон візиту буде негативним. І певних надій, сподівань на позитивне вирішення ситуації чи призначення дати підписання угоди про асоціацію я би не чекав. Я думаю, що на превеликий жаль, українська влада сама цього не хоче і зриває цей процес. Тому, думаю, що саміт може бути головною зовнішньополітичною подією для режиму Януковича. Після того в нього почнеться фаза євразійської інтеграції і активності на східному напрямку. Росія перейде в пріоритети», - заявив Горбач, коментуючи, як може вплинути пред'явлення нових звинувачень Юлії Тимошенко на саміт Україна-ЄС.

Експерт наразі не бачить перспектив у підписанні угоди про асоціацію між Україною та ЄС цього року.

«Якщо угоду не підпишуть цього року, а зараз так виглядає, що не буде готовності це робити ні в кого, то в принципі за президента Януковича її не буде. А якщо в 2015 його буде усунуто від влади, то доведеться вести мову і переговори про нову угоду в нових умовах і з новими параментрами, бо ця угода про цей проект просто застаріє морально. Величезною роботою, проведеною в переговорному процесі, буде просто знехтувано», - переконаний Горбач, слова якого наводить «Тиждень».

Нагадаємо, саміт Україна - ЄС відбудеться 25 лютого 2013 року у Брюсселі.

Як відомо, у Європарламенті виступають за підписання угоди про асоціацію з Україною у листопаді 2013 року на саміті у Вільнюсі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після саміту Україна – ЄС Янукович повернеться до Росії - експерт 5.00 5 2
Політика / Україна
24.01.2013 2153
Еще материалы раздела «Україна»