<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
28.01.2013 16:10 2281

В Україні діє житлово-комунальна мафія – екс-міністр

Колишній міністр із питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко заявляє, що в Україні діє житлово-комунальна мафія, яка саботує проведення будь-яких реформ галузі на місцях.

Про це Кучеренко сказав в ефірі «Радіо Свобода».

«Як правило це міські голови або заступники міських голів, політики національного масштабу, які стоять за фінансовими потоками і навчились просто розподіляти їх», - сказав Олексій Кучеренко.

За словами екс-міністра, його міністерство було в свій час позбавлене будь-яких важелів впливу на житлово-комунальне господарство.

«Я, як міністр, велику увагу приділяв тому, щоб хоч якусь керованість тут відновити, хоч якийсь вплив налагодити. На жаль, сьогодні ми стоїмо посередині. І я до сих пір не розумію що ми робимо – ми централізуємо галузь, поновлюємо державний вплив або навпаки – децентралізуємо і віддаємо все на відкуп так званій «комунальній мафії», - сказав Кучеренко.

«Комунальна мафія, зрозуміло, це погано, але вона носить ознаки локальності. Тобто в межах окремих населених пунктів своя комунальна мафія. Але вони «діти» тої енергетичної групи, яка загалом задає параметри на тепло, на воду, тобто параметри на життя населення. Тобто тут треба розбиратись на рівні Антимонопольного комітету. Бо немає в нас справжньої антимонопольної політики», - додав він.

З думкою екс-міністра погодилась і експерт галузі Тетяна Монтян, яка також була учасником прямого ефіру.

«Центральна влада нічого не може отримати від розрізненої комунальної мафії на місцях. Центральна влада хоче вирішити це питання, впорядкувати цей хаос, але не може, тому що наштовхується на абсолютно дикий саботаж і спротив саме середніх і нижніх ланок комунальної мафії. Переважно – це місцева влада. Хоча населення в цьому випадку звинувачує якраз центральну владу», – сказала Монтян.

Нагадаємо, в ході засідання Комітету з економічних реформ 17 січня цього року Президент Віктор Янукович заявив, що план реформування ЖКГ у 2012 році було виконано лише на 35%. Президент назвав це відвертим саботажем. За оцінками попереднього міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолія Близнюка, на реформування ЖКГ України потрібно близько 700 млрд грн.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні діє житлово-комунальна мафія – екс-міністр 5.00 5 1
Політика / Україна
28.01.2013 16:10 2281
Еще материалы раздела «Україна»