<
НОВИНИ ДНЯ: У Пентагоні пояснили, чому проти ударів західною зброєю по території РФ  Тушковані курячі шийки з цибулею: оригінальний рецепт  Яка користь українського борщу, кому не можна їсти цю страву  Обвал температури: синоптик попередила, де в Україні різко зміниться погода  Ядерні навчання Росії: експерт розклав по поличках "секрети" Путіна і до чого тут МіГ-31  Як приготувати соковиті курячі відбивні  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погодавсі новини дня
Політика
Україна
02.02.2013 1684

Держсекретареві США радять ігнорувати Януковича

Колишні посли Сполучених Штатів в Україні радять новому держсекретареві США утриматися від зустрічей із президентом України Віктором Януковичем.

За словами Стіва Пайфера, Джона Гербста та Білла Міллера, українська влада трактує кожен, навіть найменший контакт із адміністрацією Білого дому, як повноцінну зустріч і знак теплих стосунків між Києвом і Вашингтоном. Водночас український режим не звертає уваги на заклики припинити переслідування опозиції.

Тому нового американського головного дипломата Джона Керрі просять узагалі не зустрічатися з президентом України.

Зі свого боку Конгрес також посилює тиск на Київ. Там розробляють законопроект про санкції щодо українських чиновників, причетних до справ Тимошенко та Луценка. «У Конгресі тривають розмови про санкції щодо українських посадовців, про що не було мови ще рік чи два тому. Я лише сподіваюся, що Київ розуміє це і сприймає, як відображення цього глибокого занепокоєння», – прокоментував пан Пайфер.

За матеріалами ТВі

Оценка материала:

3.00 / 2
Держсекретареві США радять ігнорувати Януковича 3.00 5 2
Політика / Україна
02.02.2013 1684
Еще материалы раздела «Україна»