<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.02.2013 15:50 1458

Українські клерки годинами добираються на роботу - дослідження

Більшість офісних працівників в Україні добираються до роботи цілу годину або більше. При цьому їхати доводиться громадським транспортом.

Такі дані отримано в результаті дослідження міжнародного кадрового порталу hh.ua.

«Дорога в офіс забирає у українців багато часу. 16% опитаних у кращому разі їдуть на роботу більш як годину, ще 36% близько 60 хвилин. Втім, 24% кожен ранок і вечір проводять в транспорті близько 30 хвилин, незалежно від погоди і трафіку. Ще майже стільки ж - щасливчики, які живуть недалеко від офісу: на дорогу у них йде менш як півгодини», - зазначає видання.

Більшість офісних працівників не можуть дозволити собі особистий автомобіль або таксі, і змушені їздити громадським транспортом. Тільки 17% опитаних їздять на роботу особистою машиною, а 3% використовують для цього таксі. 73% офісних працівників щодня стикаються з усіма принадами громадського транспорту. Щоб уникнути цього, 17% респондентів ходять на роботу пішки.

Більшість добирається в офіс одним видом транспорту. 35% змушені здійснювати по дорозі на роботу одну пересадку, а ще 3% - дві. Подібна статистика пояснює, чому більшість українських офісних працівників мріють про гнучкий графік і видалену роботу.

Згідно з дослідженням, українці готові терпіти незручності громадського транспорту і дороги заради хорошої роботи і великого заробітку. Тільки 13% відповіли, що завжди шукають роботу за територіальною ознакою, а не виходячи з кар'єрних амбіцій або бажання заробити більше.

Втім, офісні працівники стійко переносять негаразди громадського транспорту. 72% опитаних відповіли, що їм на роботу добиратися зручно. У дорозі вони вважають за краще слухати музику або ж читати.

Дані було отримано в результаті опитування, що проходило серед зареєстрованих користувачів сайту hh.ua в січні 2013 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські клерки годинами добираються на роботу - дослідження 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.02.2013 15:50 1458
Еще материалы раздела «Суспільство»