<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
06.02.2013 1634

«Свободі» впали в око захмарні зарплати футболістів

Народний депутат України від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко скерував депутатський запит до Міністра доходів і зборів України щодо проведення перевірки та надання інформації про сплату податків і зборів з доходів гравців футбольних клубів Прем'єр-ліги.

«Слід з'ясувати правдиві суми податків і порівняти їх із оприлюдненими сумами зарплат спортсменів та тренерів конкретних футбольних клубів. Так, упродовж січня 2013 року Президент футбольного клубу «Арсенал» (Київ) Вадим Рабінович, а також головний тренер цього клубу Юрій Бакалов неодноразово у пресі оприлюднювали розміри заробітних плат футболістів своєї команди на рівні 30-40-50 тис. євро на місяць. Така інформація, з-поміж іншого, міститься на офіційному сайті ФК «Арсенал» у розділі новин в інтерв'ю Рабіновича від 08.01.2013. З повідомлень у пресі, які неодноразово тиражувалися в газетах та на сторінках інтернет-видань, заробітна плата головного тренера ФК «Дніпро» (Дніпропетровськ) Хуанде Рамоса (громадянина Іспанії) складає 5 млн євро на рік. За інформацією з тих же джерел, головний тренер ФК «Шахтар» Донецьк Мірча Луческу (громадянин Румунії) отримує 3 млн євро на рік. Це великі суми, і я впевнений, що ці суми не декларували, а податки до бюджету не було сплачено», – зазначив свободівець.

У запиті Ігоря Мірошниченка міститься вимога організувати проведення перевірки та надати вичерпну інформацію про розмір суми податків, сплачених з доходів за період з 1 січня по 31 грудня 2012 року, отриманих в Україні в якості заробітної плати гравцями ФК «Арсенал», «Шахтар» (Донецьк), «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Металіст» (Харків) та «Динамо» (Київ).

«Після отримання відповіді на запит я буду звертатися до Генеральної прокуратури для розслідування, за наявних підстав, фактів ухилянь від сплати податків. Також на законодавчому рівні найближчим часом запропоную законопроект, який закриє прогалини, що є в податковому законодавстві», – підсумував Мірошниченко.

За матеріалами прес-служби ВО «Свобода»

Оценка материала:

5.00 / 1
«Свободі» впали в око захмарні зарплати футболістів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
06.02.2013 1634
Еще материалы раздела «Спорт»