<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризику  Чи зможуть мобілізувати до кінця року ще 200 тисяч людей: нардеп відповів  Блінкен анонсував новини про ППО для України перед самітом НАТО  Заброньованих від мобілізації чиновників стане більше: нове рішення уряду  Частину України накриє спека до +38 градусів: погода на 4 липня  Українських жінок не випускатимуть за кордон?: кому треба піти до ТЦК та який штраф загрожує за неявку  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працюєвсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2013 16:50 1754

Оригінал документу про розпуск СРСР втрачений

Оригінал «Біловезької угоди» про розпуск СРСР не можуть знайти в Білорусії, де знаходиться штаб-квартира СНД.

Виконавчий комітет СНД має лише копія документа. Не можуть знайти оригінал і в МЗС Білорусі, а також у безпосередніх учасників підписання.
«Коли Біловезька угода підписувалась, СНД ще не існувало. Потім з МЗС нам передали нотаріально завірену копію», - розповів представник виконкому СНД.

Він зазначив, що відсутність оригіналу документа не може мати правових наслідків, оскільки існують нотаріально завірені копії, що мають силу оригіналу.

У свою чергу МЗС Білорусі обіцяє зайнятися пошуками документа.

«Ми звернули увагу на інтерес до цієї ситуації. Уточнення реального стану справ вимагає роботи в архівах. Ми подивимося, що можна в цьому напрямі зробити», - сказав прес-секретар МЗС Білорусії Андрєй Савіних, повідомляє РІА «Новости».

Колишній керівник Білорусі Станіслав Шушкевич, який підписував угоду, розповів, що з його рук підписаний документ забирали працівники служби протоколу МЗС. А відвіз його з Біловезької пущі тодішній міністр закордонних справ Білорусії Петро Кравченко.

Сам Кравченко стверджує, що в нього є копії угоди, але немає оригіналу.

При цьому Шушкевич розповів, що за давністю років не пам'ятав точно, скільки примірників Угоди підписано. «Швидше за все, ми підписали три екземпляри - по одному для Білорусії, Росії та України, але я не виключаю, що документ був лише один», - сказав він.

 

Оценка материала:

3.00 / 2
Оригінал документу про розпуск СРСР втрачений 3.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2013 16:50 1754
Еще материалы раздела «Україна»