<
НОВИНИ ДНЯ: Україна знищує кораблі-ракетоносії Чорноморського флоту швидше, ніж РФ їх будує  Банки України отримали рекордний прибуток з початку року  Україна націоналізує два трубні заводи, які пов'язані з російським олігархом Горіловським  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Видатні українські військові минулого, які неодноразово давали прочуханки росіянам  Як можуть зрости ціни на автомобільне паливо з липня: прогноз експертів  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
11.02.2013 1253

Азаров зробив два кроки на зустріч євроінтеграції

Кабмін ухвалив ще два проекти законів на виконання Національного плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС: щодо захисту персональних даних та щодо протидії дискримінації.

Під час засідання уряду 11 лютого був схвалений проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення інституційної системи захисту персональних даних».

Документом, зокрема, передбачається наділити Уповноваженого з прав людини повноваженнями з проведення планових та позапланових перевірок володільців та розпорядників баз персональних даних. Цим же законопроектом, уряд пропонуватиме передати функції держреєстрації баз персональних даних Державній реєстраційній службі.

Крім того, Кабінет міністрів ухвалив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Ним пропонується внести зміни до Кодексу законів про працю України та гарантувати в національному законодавстві рівність трудових прав громадян: на працю, оплату праці, вільний вибір професії, роду занять і роботи, професійну підготовку й підвищення кваліфікації, перепідготовку, умови праці, об'єднання в професійні спілки тощо.

Уповноваженого ВР з прав людини пропонується наділити правом звертатися до суду із заявами про дискримінацію, особисто або через свого представника брати участь у судовому процесі, вносити рекомендації щодо вдосконалення законодавства про запобігання та протидію дискримінації, надавати висновки у справах про дискримінацію на вимогу суду.

В урядовій прес-службі нагадують, що Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі 7 лютого 2013 року з Членом Європейської Комісії з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле зазначив, що уряд виконав практично всі завдання (першого законодавчого етапу) Національного плану дій щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, і очікує, що опозиція у парламенті їх підтримає.

Оценка материала:

5.00 / 2
Азаров зробив два кроки на зустріч євроінтеграції 5.00 5 2
Політика / Україна
11.02.2013 1253
Еще материалы раздела «Україна»