<
НОВИНИ ДНЯ: Один з найбагатших росіян домігся зняття санкцій ЄС з себе та дружини  Гетманцев шокував заявою про фінансування ЗСУ  Фритата з пастою: рецепт сніданку з залишків вечері  Чи варто зараз купувати нерухомість: експерти розповіли, що буде з цінами до кінця літа  В Україну повернеться спека: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  "Мирний план" Путіна: чи може він стати він реальною основою для переговорів між Україною та Росією  Омлет зі спаржевою квасолею: чудова ідея для сніданкувсі новини дня
Політика
Україна
28.02.2013 17:10 617

Прикарпатьскими селами будуть керувати старійшини

У кожному селі Івано-Франківщини створять раду старійшин. Це буде дорадчий, консультативний, допоміжний орган співпраці з сільським головою, місцевими депутатами.

Прикарпатьскими селами будуть керувати старійшини

Про це на зустрічі з журналістами сказав голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.

Вишиванюк особливу місію покладає на формування громадянського суспільства, на активність громади та її відповідальність за прийняття колегіальних рішень, важливих для життєдіяльності тієї чи іншої території, села, селища, міста.

Голова ОДА порекомендував органам виконавчої влади по вертикалі якнайактивніше залучати до вирішення великих і малих місцевих проблем депутатів рад різних рівнів, аби вони «були у темі», радили, підказували, бачили шляхи розв'язання місцевих проблем, по можливості їх вирішували «задля свого ж авторитету, а не лише контролювали, як працюють інші».

«Де працює громада, там вирішується дуже багато питань, – переконаний Вишиванюк. – Громада – це ініціатива, це контролюючий орган, критикуючий і генеруючий. І саме громада має бути надзвичайно дієвою».

«Треба максимально залучити жителів області до організації життя, будівництва нашого писанкового краю, – зазначив Михайло Вишиванюк. – Окремі голови сільських рад, не чекаючи ніяких дотацій, субвенцій, організовують громади, створюють громадські ради у селі, ради старійшин».

За його словами, тому, хто проявив ініціативу і почав це робити, минулого року, обласна влада надала матеріальну підтримку в розмірі 84 млн грн. Ці кошти спрямовані на реалізацію проектів, запропонованих громадами.

«Цього року є домовленість з головою обласної ради про те, що ми цю суму подвоїмо», – запевнив Михайло Вишиванюк, передає Gazeta.ua.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Прикарпатьскими селами будуть керувати старійшини 5.00 5 1
Політика / Україна
28.02.2013 17:10 617
Еще материалы раздела «Україна»