<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
07.03.2013 20:30 1611

ЄС відштовхне Януковича, якщо він не дослухається до Євросуда

Європейський Союз очікуватиме реакції Віктора Януковича на рішення щодо скарги Юлії Тимошенко в Євросуд з прав людини. І лише після цього робитиме висновки про підписання угоди про асоціацію з Україною.

Так вважає політичний аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимир Горбач.

Як зауважив експерт, такий прогноз стосується лише випадку, якщо ситуація в Україні не зміниться.

«Європейський Союз очікуватиме реакції Януковича на рішення Страсбурзького суду на рішення у справі Тимошенко. І те рішення буде більш визначальним, ніж вчорашній вердикт по Власенку. Це буде точка неповернення», – зазначив Горбач.

Однак, зважаючи на ситуацію, що склалася, зазначає Горбач, «надій чи сподівань на якусь адекватну реакцію української влади на можливий позитивний для Тимошенко висновок Євросуду з прав людини практично немає».

«Це може статися випадково, як якесь чудо. Раптом щось зміниться в голові Януковича. Принаймні ніяких обнадійливих ознак поки він не демонструє», – додав він.

Водночас Горбачу буде прикро, якщо ЄС стане на один рівень з Януковичем.

«Мені реально шкода ЄС, якщо вони дозволять об себе витерти таким чином ноги і ще будуть щось підписувати або висловлювати ще якісь сподівання», – підсумував експерт для видання «Тиждень».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС відштовхне Януковича, якщо він не дослухається до Євросуда 5.00 5 1
Політика / Україна
07.03.2013 20:30 1611
Еще материалы раздела «Україна»