<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
29.03.2013 2088

Філарет вибачився перед поляками за Волинську різанину

Глава Української православної Церкви Київського патріархату святійший Патріарх Філарет звернувся до українців та поляків у зв’язку з 70-літтям від часу масових вбивств на Волині – трагедії, яка стала чорною сторінкою у відносинах двох народів.

«Як і між людьми, відносини між народами складаються, на жаль, не лише зі світлих сторінок. Поруч зі спільними перемогами та мирною працею, поруч із дружбою та братерством не раз українсько-польські відносини позначалися конфліктами та боротьбою. На жаль, так було і в минулому ХХ столітті. Український та польський народ є християнськими народами, а Господь Ісус Христос закликає нас прощати провини один одному, закликає до любові й миру між собою», – йдеться у зверненні Філарета.

Глава УПЦ КП вважає, що історикам належить далі досліджувати причини, перебіг та наслідки українсько-польського протистояння, «але чорні сторінки минулого не повинні бути визначальними для сьогодення і майбутнього. Зло ніколи не можна перемогти злом, а лише добром».

«Від імені Української православної Церкви Київського патріархату, від себе особисто звертаюся до братів поляків, засвідчуючи: ми прощаємо і просимо вас про прощення. Мир між нашими народами нехай буде нерукотворним пам’ятником жертвам конфлікту», – закликав Філарет, передає ТВі.

Нещодавно Верховний архієпископ УГКЦ Святослав Шевчук також зазначив, що прощення Волинської трагедії повинно бути взаємним.

Оценка материала:

5.00 / 2
Філарет вибачився перед поляками за Волинську різанину 5.00 5 2
Політика / Україна
29.03.2013 2088
Еще материалы раздела «Україна»