<
НОВИНИ ДНЯ: Путіну вистачить тижня: в ГУР назвали країни, на які може напасти Росія  Штрафом не обмежитися. Є 14 причин, через які водії можуть залишитися без прав  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Глава Пентагону підтвердив, що США призупинили постачання боєприпасів до Ізраїлю  Антициклон Thomas мчить до України: синоптик розказала, як зміниться погода  9 травня в Україні збережеться суха і прохолодна погодавсі новини дня
Політика
Україна
10.04.2013 19:30 4584

Чорновіл вважає, що Луценко не стане розколювати опозиціонерів

Юрій Луценко не хоче вносити розкол в опозиційний табір, тому напрямком своєї роботи обрав саме громадський сектор.

Про це сьогодні заявив екс-народний депутат Тарас Чорновіл.

«Я поки що до цієї ініціативи приглядаюся збоку, хоча сам теж був би зацікавлений співпрацювати з цими людьми. Я сьогодні розмовляв телефоном з Юрієм Луценком. Ми знайшли спільну мову, я його вітав із звільненням і дуже надіюся, що він дійсно зможе зробити щось нове і хороше в політиці», – сказав він.

За словами Чорновола, опозиційні сили в Україні сьогодні «не витримують жодної критики», і в Луценка, напевно, є більше, ніж достатньо підстав заявляти, що «ці люди його зрадили».

«Але Луценко добре розуміє, що коли його звільняли з ув’язнення, то влада крім усього іншого розраховувала і на те, що він внесе дискусію і почне розколювати опозицію. Але думаю, вони не врахували того, що все-таки за ці два роки він став набагато зрілішим політиком. Він і так був розумним, а тепер став мудрішим, і тому на такі речі не поведеться. Сьогодні вийти в публічну сферу саме в політичному середовищі – це означає йти на конфлікти з тими достатньо продажними опозиційними бонзами, які сидять нині у Верховній Раді. І тому, думаю, Луценко вибрав напрямок відродження спочатку громадського сектору, щоб не допустити цього конфлікту. А далі переростання громадської ініціативи в політичну – це карма України. Іншого варіанту не буде. Тобто десь пізніше це буде серйозна політична справа», – сказав екс-нардеп.

Щодо наміру Луценка залучати до цього руху своїх давніх соратників по Майдану, то, за словами Чорновола, це ті люди, які творили опозицію з 2001 року, з часу акції «Україна без Кучми» і ще навіть раніше.

«Це люди, які працювали в опозиції не під чиєсь ім’я і не під чиюсь кар’єру. У 2001 році відбувся певний розкол опозиції, ми тоді з Юлією Тимошенко пересварилися через те, що вона почала робити персоніфіковану опозиційну діяльність – тобто ми боремося персонально проти Кучми, а не проти кучмізму, і боремося за когось, хто має на його місце сісти. Юрій Луценко теж був серед тих, хто не сприймав саме такого підходу. Тобто це польові командири не тільки 2004 року, а й 2001-го. Багато цих людей сьогодні опинилося поза парламентом, тому що нагорі не потрібні люди, які живуть за принципами», – додав він, пердає ZIK.

В той же час депутат від ПР Михайло Чечетов вважає, що дії Луценка дуже швидко приведуть до розколу опозиційного табору.

 

Оценка материала:

5.00 / 3
Чорновіл вважає, що Луценко не стане розколювати опозиціонерів 5.00 5 3
Політика / Україна
10.04.2013 19:30 4584
Еще материалы раздела «Україна»