<
НОВИНИ ДНЯ: Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
18.04.2013 15:30 9204

Донька Джарти стала пожиттєвою суддею

Верховна Рада призначила безстроково суддею Господарського суду Києва дочку покійного прем'єра Криму Василя Джарти Вікторію.

Донька Джарти стала пожиттєвою суддею

За цю постанову проголосували 232 депутати.

Верховна Рада призначила ще кілька десятків суддів безстроково. За цю та аналогічні постанови не голосували депутати від опозиції.

Після Віталій Кличко заявив, що спікер Володимир Рибак порушив домовленості, досягнуті з лідерами фракцій.

«Умисно були порушені домовленості, щоб судді бачили, хто дійсно їх підтримує і кому вони зобов’язані своїм призначенням», - сказав він.
У свою чергу лідер «Свободи» Олег Тягнибок розповів, що в перерві лідери фракції домовилися з Рибаком про засідання комітету, який «запропонує список суддів, яких треба знати і перед початком голосування буде надано слово представнику комітету для оголошення цієї пропозиції, а за інших проголосували б».

«Але, як ви бачите, всупереч нашим домовленостям і Конституції, голова, очевидно, з якихось інших мотивів, поставив це на голосування, і ви бачили, що творилося зараз у залі», - сказав Тягнибок.

Перед цим опозиція заявляла, що більшість «протягує» на посади суддів «котів в мішку», про яких немає жодної інформації, передає Українська Правда.

Нагадаємо, 3 квітня голова Верховної Ради Володимир Рибак і депутат від Партії регіонів Сергій Ківалов запропонували парламенту обрати безстроково суддею Господарського суду Києва дочку покійного голови Ради міністрів Криму Василя Джарти Вікторію.

На даний момент 33-річна Вікторія Джарти є заступником голови Госпсуду Києва.

Оценка материала:

5.00 / 2
Донька Джарти стала пожиттєвою суддею 5.00 5 2
Політика / Україна
18.04.2013 15:30 9204
Еще материалы раздела «Україна»