НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
26.04.2013 14:56 630

Наші айтішники за три місяці надали послуг на 2,2 млрд грн

За перший квартал поточного року в Україні здійснили операцій з комп'ютерного програмування та надання інших інформаційних послуг на загальну суму (у ринкових цінах) 2,2 млрд грн.

Про це йдеться в офіційних матеріалах Держстату.

Лише у березні вищесказаний показник становив 955 млн грн. Разом з цим населенню надали послуг на суму 79,3млн грн.

Нагадаємо, за словами експертів, для ефективного функціонування галузі інформаційних технологій необхідно розробити умови для створення в ІТ-сфері конкурентного середовища із прозорими і зрозумілими правилами гри для всіх учасників процесу.

«Сьогодні велика кількість українських фахівців працює на іноземні компанії, однак я впевнений, що у нас є потенціал для створення власного програмного продукту. Потрібно розробити умови для створення в ІТ-сфері конкурентного середовища із прозорими і зрозумілими правилами гри для всіх учасників процесу. Крім того, необхідно розробити чіткі гарантії захисту прав інвесторів - українських та іноземних. Розвинуті світові ІТ-компанії отримують близько 10-15мільярдів доларів прибутку на рік. За умови мінімізації податків, що стимулюватиме розвиток галузі, ІТ-індустрія може стати вагомою частиною наповнення державної скарбниці і економічного розвитку нашої держави», - сказав голова парламентського комітету з питань інформатизації та інформаційних технологій Валерій Омельченко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наші айтішники за три місяці надали послуг на 2,2 млрд грн 5.00 5 1
Бізнес / Технології
26.04.2013 14:56 630
Еще материалы раздела «Технології»