<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
01.05.2013 14:00 2622

Восени «Батьківщина» розколеться - аналітик

Після внесення змін до регламенту щодо мінімальної чисельності депутатської фракції, частина депутатів може відділитися від фракції ВО «Батьківщина» і створити нове об'єднання.

 

Про це у статті для «Тижня» пише Мілан Лєліч.

На його думку, вже після літніх канікул «Батьківщину» чекає розкол.

«До того часу, з подачі окремих амбіційних позафракційних депутатів, мають бути внесені зміни до Регламенту ВР, за якими мінімальна чисельність депутатської фракції складатиме 15-20 нардепів (а не 32, як зараз). Головним бенефіціаром буде втомлена від норовливості комуністів Партія регіонів, котрій значно легше буде домовлятися про голосування з цілими угрупованнями латентно провладних нардепів, аніж кожним окремим носієм мандату», – пояснює він.

«Тут влада вб'є двох зайців, бо така норма працюватиме ще й на розкол «Батьківщини» як фракції. Незгодні з домінацією Яценюка члени «Батьківщини» зможуть створити окреме об'єднання. Про появу фракції «За Юлю» з числа депутатів, що орієнтуються безпосередньо на Тимошенко, говорять ледь не з першого дня роботи парламенту. Про появу «фракції Петра Порошенка» почали говорити ще раніше. Про лідерські амбіції мільярдера Ігоря Єремєєва пишуть багато ЗМІ і т.д.», – йдеться в статті.

Як зазначає оглядач, формального розколу фракції «Батьківщина» і появи на її місці кількох нових об'єднань може й не статися – якщо керівництво фракції змінить свою стратегію і поведінку в парламенті та поза ним.

«Якщо ж ні – розкол може бути й неформальним. Не варто забувати, що фракція НУНС в минулому скликанні проіснувала формально єдиною усі п'ять років. Але наприкінці каденції угруповань та кланів в ній було чи не більше, ніж самих депутатів», – зауважує він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Восени «Батьківщина» розколеться - аналітик 5.00 5 1
Політика / Україна
01.05.2013 14:00 2622
Еще материалы раздела «Україна»